fbpx

Rygg­smerter

De fleste opplever akutte ryggsmerter i brystrygg og korsrygg en eller flere ganger i løpet av livet.
Ryggsmerter

Begrepet ryggsmerte er vidt, og oppleves svært forskjellig fra person til person.

De fleste opplever akutte ryggsmerter i brystrygg og korsrygg en eller flere ganger i løpet av livet. Begrepet ryggsmerte er vidt, og oppleves svært forskjellig fra person til person. Vanligst er smerter i korsryggen, med ubehag i ryggen ned mot setesmuskulaturen. Like vanlig er de akutte ryggsmertene som ofte går under betegnelsene kink i ryggen, lumbago eller hekseskudd. I de fleste tilfeller har ryggplagene kommet i forbindelse med løft, vridninger eller at man har sittet lenge. På våre sosiale media profiler kan man finne mange gode øvelser og treningsøvelser for rygg.

L

Akutt smerte i ryggen

Akutt ryggsmerte betyr at ryggsmerten kom helt plutselig, og stivheten og smertene ses ofte i forbindelse med et løft, vridninger eller langvarig statisk arbeid. Slike ryggsmerter kalles ofte for en «kink» i ryggen, hekseskudd, gangsperre, lumbago eller rett og slett bare akutt ryggvondt. Akutte ryggsmerter setter som regel mennesket ut av spill noen minutter, timer eller flere dager. Smertene er ofte intense og svært ubehagelige.

De fleste ryggsmerter er årsaket av muskelubalanser og leddlåsninger, og smertene i rygg er ofte knyttet til muskelspenninger som oftest går bort av seg selv med tiden. Det er likvel alltid en årsak bak disse spenningene, og det er aldri feil å oppsøke naprapaten for å undersøke faktorer som kan forårsake din ryggsmerte og eventuelt få kinken i ryggen til å forsvinne raskere. Optimal Bevegelse har naprapater i både Trondheim og Stavanger som kan hjelpe deg om du plages med ryggsmerter. 

 

L

Vedvarende og kroniske smerter i ryggen

Noen har ryggsmerter som aldri gir seg, kroniske ryggsmerter. Det kan være flere årsaker til dette. Blant annet muskulatur som ikke fungerer tilstrekkelig, degenerasjon av mellomvirvelskiver, prolapser, trange rotkanaler eller artrose i leddene i ryggraden. Har du en vedvarende ryggsmerte anbefales det å ta kontakt med naprapaten for å undersøke hvorfor du har dine smerter, og hvorfor ryggplagene aldri forsvinner.

L

Ulike typer ryggsmerter

Pin It on Pinterest