fbpx

Akutt Rygg­smerte / Kink i ryggen / Lumbago

Akutt ryggsmerte betegnes ofte også som akutt lumbago og er en uspesifikk diagnose som bare betyr ”vond rygg”.

Akutte ryggsmerter – Kink i ryggen

Lumbago er en uspesifikk diagnose som bare betyr ”vond rygg”.

Like vanlig er det at de akutte ryggsmertene går under betegnelsene kink i ryggen, lumbago eller hekseskudd. Smerte eller ubehag i ryggen kan komme svært akutt og være årsaket av triggepunkter i muskulatur, låsninger i ledd i ryggen, spente muskler i rygg, sete- og hofteregionen eller en mellomvirvelskive som krangler. Andre ganger kan slitasje, sykdommer eller skader forårsake ryggsmerten.

L

Symptomer på akutte ryggsmerter -kink i ryggen - lumbago

Ved akutte ryggsmerter ser man ofte spente muskler i rygg, sete- og hofteregionen eller en mellomvirvelskive som krangler. Dette kan gi opphav til veldig sterke ryggsmerter. Ryggsmertene kan være smerter lokalt i ryggen, men det kan også være utstrålende smerter ned mot sete- og hofteregionen. Noen som har lumbago, akutt ryggsmerte har vanskelig for å bevege seg normalt, og mange opplever at ryggen kan bli skeiv. Hos enkelte som har akutt ryggsmerte kan smertene ligne på smerter ved en prolaps. Hos noen er dette smerter som sitter i kun en kort periode, men hos andre kan denne akutte ryggsmerten sitte i flere dager og uker.

L

Hva gjør jeg når jeg har fått akutt ryggsmerte / kink i ryggen?

I de fleste tilfeller vil akutt ryggsmerte, kink i ryggen gå over av seg selv med tiden til hjelp. I mange tilfeller ved lumbago vil det både være smart og lurt å oppsøke en naprapat eller en manuell behandler for sine ryggsmerter. Dette for å redusere smerten og tiden det tar for å bli smertefri. Optimal Bevgelse har dyktige naprapater i både Trondheim og Stavanger som kan hjelpe deg ved akutt ryggsmerte, lumbago. Du kan også gå inn på Optimal Bevegelse Naprapati på Instagram eller Facebook. Der kan du finne gode og nyttige tips, øvelser for ryggen og videotips som kanskje kan hjelpe deg å lindre de akutte ryggsmertene allerede nå. 

L

Ta signalene før det forverrer seg

De fleste akutte ryggsmerter eller kinker i ryggen er årsaket av muskelubalanser og leddlåsninger. Smerte i ryggen over tid vil føre til at kroppen danner seg et nytt bevegelsesmønster for å skåne det smertefulle området. Dette gjør at du ikke opplever smerten like mye, men på sikt kan dette føre til nye skader, plager eller smerter. For å unngå disse sekundære plagene til en vond rygg, er det bedre å ta tak i ryggproblemet og forebygge nye tilfeller av ryggsmerter.

L

Hva gjør jeg om jeg får kink i ryggen oftere og oftere?

Sliter du med at du oftere og oftere får vondt i ryggen er det hensiktsmessig å oppsøke en naprapat som via sin undersøkelse kan fortelle deg hva som er årsaken(e) bak din akutte ryggsmerte, lumbago- som hele tiden kommer tilbake. Våre naprapater i Trondheim og Stavanger hjelper deg gjerne.

Du kan også være interessert i:

L

Skivebukning

Les mer om skivebukning her. Hva skivebukning er, hvilke symptomer man har ved skivebukning og hvilke råd naprapaten kan gi deg.

L

Prolaps korsrygg

Les mer om prolaps i korsryggen. Hvilke symptomer en prolaps kan gi og hva du best bør gjøre for å raskest mulig bli fri fra smerte.

L

Kroniske ryggsmerter

Les mer om kroniske ryggsmerter.

Pin It on Pinterest