fbpx

Smerter i nakken

Å ha vondt i nakken og føle at nakken er stiv er svært vanlig.

Smerter i nakken

Nakkesmerter

Nakkesmerter og stivhet i nakke er svært vanlig. Spesielt ser man nakkeplager blant personer som sitter mye foran PC, håndverkere som jobber mye over skulderhøyde og hos personer som stresser mye. Vanlige årsaker til smerte i nakken er stramme og ømme nakkemuskler som skyldes stor arbeidsbelastning, stress, psykososial belastning eller synsproblematikk. Andre ganger er det nedsatt bevegelighet, prolaps, nakkesleng eller reumatiske lidelser som gir opphav til nakkesmertene.

L

De fleste opplever akutte nakkesmerter

Mange opplever noen perioder med smertefull nakke gjennom livet. I de aller fleste tilfeller er det muskelubalanser og leddlåsninger som forårsaker smerter i nakken. Ofte oppstår smerter og stivhet i nakken akutt i forbindelse med raske vridninger eller langvarig statisk arbeid. Smerter knyttet til muskelspenninger går ofte bort av seg selv i løpet av 2-6 uker. I mange tilfeller kan manuell behandling hjelpe deg til og bli bedre på kortere tid. Det er ofte lurt å få undersøkt hvilke faktorer som kan forårsake dine smerter i nakken og eventuelt få plagene i nakken til å forsvinne raskere. Det er noe naprapatene våre på Klepp og Stavanger kan hjelpe deg med.

L

Uspesifikke smerter i nakken

Uspesifikke nakkesmerter er det vi terapeuter møter mest av på klinikken. Oftest er de årsaket av spenninger i muskler og ledd. Det er flere kvinner enn menn som har plager og smerter i nakken, og det er økende tilkomst av nakkesmerter ved økende alder. Når det gjelder smerter og plager  i nakken ser vi at genene våre også spiller inn. Det sammen med røyking, fysisk inaktivitet, statisk og ensformig arbeid, presisjonsarbeid og ulike psykososiale faktorer så som stress, nedstemthet, mistrivsel og mye bekymring øker risikoen for utvikling av smerter eller stivhet i nakken.

L

Noen ganger er nakkesmerten vedvarende

Noen har smerter i nakken som aldri gir seg. Det kan være flere årsaker til dette. Blant annet muskulatur som ikke fungerer tilstrekkelig, degenerasjon av mellomvirvelskiver, prolaps eller artrose i leddene i nakken. Har du en vedvarende plager med nakken anbefales det å ta kontakt med naprapaten for å undersøke hvorfor du har dine smerter, og hvorfor plagene i nakken ikke forsvinner. Har du i tillegg andre symptomer som feber og sterk hodepine kan det være lurt å oppsøke lege.

 

Pin It on Pinterest