fbpx

Trøtte nakke­muskler

Oppleves hodet tungt og nakkemusklene så sliten at det er tungt å holde opp hodet?

Trøtte nakkemuskler

Trøtte og slitne nakkemuskler

Mange pasienter kommer inn til oss å forteller at nakken oppleves sliten og trøtt. De forteller at nakkemusklene er så trøtte at hodet føles for tungt ut for nakken. Dette ubehaget er årsaket av flere ulike faktorer.

L

Symptomer på trøtte nakkemuskler

Noen opplever å ha trøtte nakkemuskler innimellom mens andre opplever å ha dette konstant. Trøtte nakkemuskler årsaket av et samspill av flere faktorer, både fysiske og psykiske. Fellesnevneren er ofte at nakkemusklene er slitne og trøtte og man kan ha en lett verkende smerte som om man har trent lenge.

L

Hvorfor får jeg trøtte nakkemuskler?

Årsaken bak trøtte muskler i nakken er ofte flere og sammensatt. Om det er det ene eller andre som leder til trøtthetsfølelsen er vanskelig å si, men ofte er både ledd og muskler innblandet, og ulike former for stress og store arbeidsmengder er også ofte en faktor. 

Når nakken fungerer godt har man et godt samspill mellom ledd, nerver, bindevev og muskler i nakke og skulderregionen (bevegelsesapparatet). Ubalanser i en av disse elementene vil påvirke de andre elementene. Og så er det ofte slik at det er muskelspenninger vi mennesker kjenner først. Når vi har en ubalanse mellom ulike muskler i nakke-skulderregionen utarter det seg ofte i at små muskler i nakkeregionen oppleves stramme og svake, og trøtthetsfølelsen smyger seg på, og eventuelt en hodepine også. Ved trøtte og vonde nakker har mange en tendens til å ikke fine gode sovestillinger og å sove dårligere. Noe som gjør at man generelt er mer trøtt og sliten. 

Når vi føler at nakken oppleves tung og sliten blir vi ofte litt preget og trøtt generelt fordi kroppen arbeider hele tiden med å ha øynene våre i vater. Dermed vil vi hele tiden registrere og få symptomer når nakkemuskulaturen er trøtt og sliten. 

L

Behandling hos naprapat for trøtte muskler i nakken

For de pasientene som er trøtte i nakkemuskulaturen undersøker vi nakken godt. I de fleste tilfeller finner vi spenninger i nakke og skuldermuskulaturen, og ofte er det en ubalanse mellom de ulike musklene. Ofte ser vi at noen muskler arbeider for mye, fordi andre igjen er for svake. Viktigheten blir da å løse opp for å slippe på spenninger i muskler og ledd i nakke/skulderområdet samt belyse og gi gode tips om øvelser for å styrke den muskulaturen som eventuellt er svak.

L

Hva kan jeg gjøre selv for trøtte nakkemuskler?

Selv kan du ta gode pauser i hverdagen samt variere sitte og arbeidsstillinger. Frisk luft, rolige pusteøvelser samt å komme igang med lett styrketrening bruker å være godt for trøtte nakkemuskler. På Optimal Bevegelse Naprapati sin Facebook og Instagram profil kan du finne gode øvelser og tips for nakken din. 

Du kan også være interessert i:

L

Nakkehodepine

Les mer om hodepine som kommer fra nakken. Symptomer på nakkehodepine og hva den kan komme av.

L

Spenningshodepine

Les mer om spenningshodepine, hva spenningshodepine er, symptomer på denne typen hodepine og hva det kan kommer av.

L

Svimmelhet

Les mer om svimmhelhet, ulike former for svimmelhet og krystallsyken.

Pin It on Pinterest