fbpx

Smerter i albue og håndledd 

Smerter i albue og hånd forekommer hyppig, særlig hos håndtverkere.

Smerter i albue og håndledd

Smerter i albue og håndledd tror mange ofte er senebetennelser. Ofte stammer smerten fra skulder og nakke.

Når det gjelder smerter i albuen og håndledd tror de fleste det dreier seg om ulike senebetennelser. Tennisalbue, golfalbue er de vanligste smertene i albue også er det mange som opplever smerter ned mot håndledd og fingre som de også tror er betennelser. 

L

Albuesmerter og håndleddssmerter henger ofte sammen med smerter og plager i skulderen.

Samspillet mellom skulderledd, skulderblad, kragebein, rygg og nakke er viktig. Et godt samarbeid må være på plass for å oppnå en optimal biomekanikk for å unngå feilbelastninger i disse områdene. Det er ikke sjeldent at dine albue og armplager kommer som følge av en ubalanse i skulder og nakke. 

Mange som søker oss for albuesmerter eller håndleddssmerter har en ubalanse mellom muskulaturen på framsiden og baksiden av skulderen og underside/overside av underarmen. Hvis skuldermuskulaturen er sliten eller arbeider litt ugunstig eller det er dårlig/ nedsatt bevegelighet i skulderleddet vil det bli større krav på muskulaturen og leddene i albue og håndledd noe som kan utarte seg i smerter i albue og håndledd. 

L

Senebetennelse i albue og håndledd

Som skrevet på flere av våre sider så er det sjeldent at det er betennelsesreaksjoner i senene som er vonde. Dette gjelder også smertefulle sener i albue og håndledd. Les mer og smertefulle sener og senelidelser her.

L

Vanlige smertetilstander i albue og håndledd:

Pin It on Pinterest