fbpx

Smerter i håndledd

Smerter i håndledd er problematikk som ses ofte hos golfere og praktiske yrker.

Smerter i håndledd

Mange sliter med smerter i håndledd. Ofte er det ubehagelig å få kompresjon av håndleddet.

Mange opplever perioder der håndleddet smerter og verker. Noen kjenner en konstant verkende smerte mens andre kjenner håndleddssmerte kun ved visse bevegelser. Ofte kommer håndleddssmerte som et symptom der noe annet ikke fungerer helt som det skal. 

L

Håndleddssmerte

Håndleddsmerte kan man gjerne dele inn i akutte håndleddsskader eller overbelastningsproblematikk. Ved akutte håndleddskader oppstår gjerne smerten som følge av en spesifikk hendelse. Ved overbelastningsproblematikk kommer smerten ofte gradvis, men ikke alltid.

Av og til kan håndleddssmerter virke akutte, mens de i virkeligheten ofte kan være dråpen som får begeret til å renne over – altså et resultat av overbelastning over tid. Og det er ikke sjeldent at smertene i håndledd er sekundære plager til albue og skulder. 

L

Symptomer ved håndleddssmerte

Ved håndleddssmerter eller håndleddsplager kan smerten sitte på begge sider av håndleddet eller man kan ha følelsen av at det sitter “inni håndleddet”. Noen har verkende smerte hele tiden, andre kjenner det kun ved visse bevegelser. Ofte kan man kjenne smerter ved kompresjon av håndleddet i f.eks armhevinger eller ved trening med stang eller trening med rackert/ kølle. 

Klinisk ser vi ofte at plagene i håndledd er et resultat av overbelastning så lenge det ikke er en skade som er skjedd. Som ved resten av kroppen må godt samarbeid må være på plass for å oppnå en optimal biomekanikk for å unngå feilbelastninger. Det er ikke sjeldent at dine håndleddsplager kommer som følge av en ubalanse i skulder og nakkeregionen. 

L

Naprapatbehandling og håndleddssmerter

Ved alle typer håndleddssmerter vil naprapatene våre i Trondheim og Stavanger undersøke både håndledd, skulder, nakke og rygg klinisk. Ofte ønsker vi også at du viser oss eller simulerer øvelsen du får håndleddssmerter i. Ofte får vi da en god pekepinn på hvorfor du får dine håndleddssmerter og kan jobbe med biomekanikk og ledd og muskelubalanser for å redusere belastningen på håndledd og bygge styre og bevegelighet slik at du kan redusere smerte og unngå å få håndleddsplagene.

L

Hva kan jeg gjøre selv med mine håndleddssmerter?

Har du smerter i tilknytning til arbeidsstillinger så kan det være lurt å ta pauser i hverdagen og skifte arbeidsstillinger. Er det konkrete bevegelser som har begynt å gi smerter i håndledd kan det være lurt å se litt på hva årsaken kan være og eller om du ser en sammenheng selv med andre ubehag i for eksempel nakke, skulderregionen. Følg gjerne Optimal Bevegelse Naprapati på Facebook eller Instagram. Her legger vi ut mange gode tips og råd for både håndledd, skulerøvelser og resten av kroppen. 

 

Du kan også være interessert i:

L

Triggerpunkter

Les mer om vår behandlingsteknikk triggerpunktsbehandling. Les hva et triggerpunkt er og hvordan det kan behandles. Mange ganger kan håndleddssmerte være triggerpunktssmerte fra muskler i skulder og arm.

L

Artrose i håndledd og fingre

Les mer om symptomer på artrose i håndledd og fingre. Hva artrose er og hva man best kan gjøre med det.

L

Smerte

Les mer om smerte her. Hva smerte er, hvofor vi kjenner smerte og hvorfor det er så viktig å bryte smertesirkelen. Dette kan være lærerikt for deg om du har gått lenge med smerter i håndledd også.

Pin It on Pinterest