fbpx

Gravid – Mamma

Spørsmålene under og etter graviditet er mange. Og mange gravide har smerter i rygg og bekken under svangerskapet. Kvinnekroppen er fantastisk, for en reise en graviditet er- på godt og vondt.

Gravid – Mamma

Spørsmålene som gravid og etter graviditet er mange. Kroppen endrer seg.

Hva skjer under en graviditet med kvinnekroppen? Hva skjedde med magemusklene? Hva er det som buler ut over navelen? Hva er den pyramiden som kommer når jeg løfter noe eller reiser meg? Hvorfor blir magen aldri den samme igjen? Hvorfor lekker jeg? Hva kan jeg trene når jeg er gravid? Når kan jeg begynne å trene etter fødsel? Spørsmålene under og etter graviditet er mange. Og man kjenner plutselig på nye plager og smerter. Å være gravid eller mamma og skulle bli kjent med et nytt barn i tillegg til en helt ny kropp er ikke bare bare. 

L

Graviditet- en kropp som endrer seg

En voksende gravidmage påvirker magemusklene og bekkenet til den gravide kvinnen dag for dag i ca. 9 måneder. Barnet utvikles i magen, og muskler, bindevev og bukhinnen tøyes ut for å gi plass til det lille mirakelet. Kroppens tyngdepunkt endres i takt med at magen vokser og bekkenet blir “løsere” for skape plass i fødselskanalen. Kvinnekroppen er fantastisk, men den gravide kroppen kan være en skikkelig påkjenning for den gravide. Det er ikke uvanlig med smerter og plager i både korsrygg, hofter og bekken. Og hva gjør jeg med de slappe magemusklene etter graviditeten og en bekkenbunn som lekker som ei sil når jeg hopper?

L

Mammakroppen

Etter at kroppen har endret seg dag for dag i 9 måneder er babyen ute. Vi har nå den omtalte mammakroppen. For noen en kropp som er som før, for andre en helt ny kropp å venne seg til. En kropp som smerter, bekkenplager som vedvarer, magemuskler som spriker og ikke fungerer som de skal. En mamma som lekker når hun hopper og nyser eller en mamma som ikke kjenner seg sterk. Det er råd for alle de mammaene. Kunnskap, riktig veiledning, behandling og trening. Man skal ikke gå rundt å ha vondt i kroppen etter å ha gjenomgått svangerskap og fødsel. Våre naprapater og mammamagetrenere hjelper deg gledelig. 

L

Våre Naprapater og Mammamagetrenerne har god kunnskap om den gravide kroppen og "mammakroppen"

Vi har naprapater i både Trondheim og Stavanger som har videreutdannet seg til mammamage-trenere. Vi har god kunnskap om den gravide kvinnekroppen, oppfølging og trening både under og etter svangerskap.

Les mer om:

 

 

Pin It on Pinterest