fbpx

Gravid – Mamma

Spørsmålene under og etter graviditet er mange. Og mange gravide har smerter i rygg og bekken under og etter svangerskapet som er krevende og senker livskvaliteten. Kvinnekroppen er fantastisk, for en reise en graviditet er- på godt og vondt. Likevel er det for mange krevende og mye smerter/plager, heldigvis er det hjelp å få. 

Gravid – Mamma

Spørsmålene som gravid og etter graviditet er mange. Kroppen endrer seg.

Hva skjer under en graviditet med kvinnekroppen? Hva skjedde med magemusklene? Hva er det som buler ut over navelen? Hva er den pyramiden som kommer når jeg løfter noe eller reiser meg? Hvorfor blir magen aldri den samme igjen? Hvorfor lekker jeg? Hva kan jeg trene når jeg er gravid? Når kan jeg begynne å trene etter fødsel? Hvorfor svikter benet? Hvorfor har jeg så vondt i ryggen, bekkenet og symfysen? Hvorfor kan noen løpe mens andre må gå på krykker i svangerskapet? Spørsmålene under og etter graviditet er mange. Og man kjenner plutselig på nye plager og smerter. Å være gravid eller mamma og skulle bli kjent med et nytt barn i tillegg til en helt ny kropp er ikke bare bare. 

L

Graviditet- en kropp som endrer seg

En voksende gravidmage påvirker magemusklene og bekkenet til den gravide kvinnen dag for dag i ca. 9 måneder. Barnet utvikles i magen, og muskler, bindevev og bukhinnen tøyes ut for å gi plass til det lille mirakelet. Kroppens tyngdepunkt endres i takt med at magen vokser og bekkenet blir “løsere” for skape plass i fødselskanalen. Bekkenet er en sterk ring, men rundt den ringen behøver vi sterk muskulatur som holder den sammen. Kvinnekroppen er fantastisk, men den gravide kroppen kan være en skikkelig påkjenning for den gravide. Det er ikke uvanlig med smerter og plager i både korsrygg, brystrygg, hofter og bekken. Finnes det noen annen råd enn sykemelding og ta det helt med ro? Klart det gjør. Og hva gjør jeg med de slappe magemusklene etter graviditeten og en bekkenbunn som lekker som ei sil når jeg hopper?

L

Mammakroppen

Etter at kroppen har endret seg dag for dag i 9 måneder er babyen ute. Vi har nå den omtalte mammakroppen. For noen en kropp som er som før, for andre en helt ny kropp å venne seg til. En kropp som smerter, bekkenplager som vedvarer, magemuskler som spriker og ikke fungerer som de skal. En mamma som lekker når hun hopper og nyser eller en mamma som ikke kjenner seg sterk og føler benet svikter når de skal bære eller reise seg. Det er råd for alle de mammaene. Kunnskap, riktig veiledning, behandling og trening. Man skal ikke gå rundt å ha vondt i kroppen etter å ha gjenomgått svangerskap og fødsel. Våre naprapater og mammamagetrenere hjelper deg gledelig. 

L

Behandling av plager under og etter graviditet

Trøtthet og smerter i ryggen, bekkenleddsmerter, ischias, bekkenløsning, verk mellom skulderblader og eller i nakken er veldig vanlige plager som gravid. For mange hjelper det å gjør graviditeten mindre plagsom med litt hjelp og behandling. Nesten alle gravide får mer eller mindre noen plager av selve bekkenløsningen, og vi kan hjelpe deg med plagene men også gi råd for forebygging. Behandling av bekkenløsningen/ bekkenlåsning eller andre bekkenleddsmerter under graviditet gjør at du kan bevege deg mer smertefritt og dermed kan mange fortsette å leve som normalt.

Vi har naprapater i både Stavanger og Klepp som har videreutdannet seg til mammamage-trenere, gjennom Maternithy health by Mammamage, som spesielt tar for seg trening under og etter graviditet. Og vår naprapat Lise Karine har gått fordypning i manuell behandling av gravide og postpartum. Vi har derfor god kunnskap om den gravide kvinnekroppen, oppfølging og trening både under og etter svangerskap. Hos oss er det mulig å få hjelp slik at graviditeten og tiden etter fødsel kan være mer normal og ønskelig uten de typiske plagene så mange sliter med og føler stjeler mye det positive av å gå gravid og ha fått barn.

Les mer om:

 

 

 

Pin It on Pinterest