fbpx

Trening under graviditet

Spesifikk trening under graviditeten kan minske risikoen for delte magemuskler (diastase) eller en dysfunksjonell magemuskultatur etter graviditeten. Å bevege seg under graviditeten er hensiktsmessig for både mor og barn. 

Trening under graviditet

Spesifikk trening under graviditeten kan minske plagene under og etter graviditet.

Å trene under graviditet fører med seg svært mye positivt. Verken inaktivitet eller for tøff trening er bra under en graviditet, men en gylden og individuell balanse. Lytt til din kropp. 

L

Hva bør jeg trene under graviditeten?

Det er viktig å trene jevnlig under en graviditet. Jevn trening fører med seg mye positivt: Du får mindre muskelspenninger, du blir sterkere og det antas at du har mindre risiko for å få plager med delte magemuskler, diastase. Spesifikk trening av bekkenbunnen og de dype magemusklene under graviditet er glimrende trening. Da kan du lettere bevare styrken, spensten og kontrollen i muskulaturen og bindevevet under graviditeten og du kan redusere sjansen for diastase og en dysfunksjon i magemuskulaturen etter graviditeten. Gjør du også spesifikk trening av disse musklene under graviditeten er det også enklere å finne tilbake kontrollen etter graviditeten og mange opplever også mindre plager i korsrygg og bekkenområdet. 

L

Generelt råd for trening under graviditeten

Et generelt råd er å trene det du bruker og er vant til, så lenge det føles bra. Graviditetsperioden er en tid du bør satse på å opprettholde det du har av utholdenhet og styrke. Det er ikke en tiden for å øke og forbedre. Gjør øvelser og trening du er vant med, føles det noe form for ubehagelig så er det kanskje tiden for å redusere vekt, hastighet eller hyppighet. Eller kanskje også ta vekk øvelsen en periode. Og i tillegg til dette kan du veldig gjerne påbegynne spesifikk trening av dyp mage og bekkenbunnsmuskulatur siden økt vekt og voksende mage setter økt krav på denne muskulaturen. En muskulatur som er svært viktig for resten av kroppen vår. 

L

Hva bør jeg ikke trene under graviditet?

Når det gjelder trening, styrke og treningsvaner er vi alle ulike. Det som fungerer bra for en, fungerer ikke for en annen. Slik vil det også være under graviditeten. Du må ta utgangspunkt i din styrke og fysiske form når du trener under graviditeten. Tren på det nivået du er, og tilpass jo lengre du kommer ut i graviditeten. Sit-ups og planke og lignende øvelser som øker buktrykket mye er tøffe øvelser som er med på å strekke og tøye i linea alba, bindevevsdraget mellom de store magemusklene. Disse bør man kanskje unngå om man kjenner at man ikke klarer å holde en god stabilitet under utførelse av øvelsene. 

L

Hva bør jeg trene under graviditet?

Som mange andre gravide blir man fort usikker på hva man kan og hva man bør gjøre under graviditeten. Ønsker du spesifikke råd og informasjon av hva du bør gjøre under din graviditet anbefaler vi at du tar kontakt med en av våre naprapater med spisskompetanse på feltet i Stavanger eller Klepp. Vi kan hjelpe deg å finne kontakten med din dype mage -og bekkenbunnmuskulatur. Vi har kompetansen og muligheten til å skreddersy et treningsprogram for deg og ditt treningsnivå under og etter graviditeten. Husk likvel på at det som kjennes bra ofte er bra. Og det som oppleves som mindre bra ofte er noe du kan ta bort fra treningen en periode.

Du kan også være interessert i:

L

Mammamage

Mammamage- Les mer om gode øvelser og tips til kvinnekroppen som er gravid eller har gått gjennom en graviditet. En voksende baby og en kommende mammakropp.

L

Bekkensmerter etter graviditeten

Les mer om bekkensmerter, hvorfor så mange har smerter i rygg og bekken etter graviditeten.

L

Trening etter graviditet

Les mer om hvordan du skal trene deg opp best mulig etter et svangerskap. Hva bør du gjøre og hva bør du holde meg unna?

Pin It on Pinterest