fbpx

Kink i nakken – Akutte nakkesmerter

Nakkekink -akutt torticollis

Kink i nakken – Akutt nakkesmerte

Plutselig en kink i nakken

Akutt nakkesmerte, kink i nakken eller nakkesperre som det også kalles kommer oftest helt plutselig med symptomer som smerte og krampe i nakkemuskulaturen. Det er ofte veldig ubehagelig, smertefullt og vanskelig å vri på hodet, spesielt til den ene siden. Nakkekink og akutte nakkesmerter er hyppig forekommende, og enkelte blir også slått ut av hodepine. Mange opplever dette flere ganger gjennom livet. Tilstanden er ufarlig, men kan oppleves som veldig smertefull og ubehagelig.

L

Hvordan får man kink i nakken - akutt nakkesmerte?

De fleste som har fått akutte nakkesmerter /kink i nakken har våknet med dette eller fått det via trening. Kink i nakken oppstår ofte etter en rask bevegelse, for eksempel i søvne eller på trening. De fleste ganger oppstår dette på grunn av sliten muskulatur i området, stress, uregelmessig søvn eller flere ulike faktorer som spiller inn på nakkeplagene.

L

Symptomer ved kink i nakken - akutt nakkesmerte

Har man fått kink i nakken opplever man at nakken gradvis blir stivere og mer smertefull. Etter hvert får man gjerne betydelig redusert bevegelighet og mange sliter med å vri på hodet. Noen ganger er nakkesmertene så ille at det føles umulig å bevege hodet til den ene siden, og man føler seg låst i nakken. Noen kan også oppleve å få hodepine i tillegg til nakkestivheten.

L

Hva gjør jeg for å redusere plagene ved akutte nakkesmerter - kink i nakken?

Kink i nakken er helt ufarlig og vil alltid forsvinne av seg selv. I mange tilfeller kan det være lurt å oppsøke en naprapat for å kunne lindre plagene og påskynde bedringen mest mulig.

L

Plages du med kink i nakken eller akutte nakkesmerter relativt ofte?

Er du en av de som opplever kink i nakken eller å få vondt i nakken litt for ofte? I mange tilfeller kan den reduserte bevegeligheten som oppstår være et forsvar fra kroppens side. Når du da kanskje overanstrenger deg svarer kroppen med å gi deg låst nakke eller nakkesmerter. Det anbefales å ta kontakt med naprapaten for å få undersøkt årsaken bak de hyppige kinkene. Ofte er det lite som skal til for å unngå slike hyppige nakkeplager. 

L

Naprapatbehandling ved akutte nakkesmerter?

Som ved alle andre plager vil naprapaten prate med deg litt om hvordan smerten oppstod. Deretter vil naprapaten undersøke nakken din. I de fleste tilfeller er det muskelspenninger og evnt nedsatt bevegelighet i leddene i nakke og rygg som også er med på å skape den nedsatte bevegeligheten i nakken. Naprapaten vil da behandle muskler og ledd for å få deg til å slappe mer av og for å få bedret bevegelsen i nakken slik at du ikke føler deg låst i nakken lengre.

L

Hva kan jeg gjøre selv med nakkekink og akutte nakkesmerter?

Nakkekink er helt ufarlig og vil gå over av seg selv. Tar man en behandling eller gjør litt egenbehandling kan plagene slippe litt raskere. Selv kan man ha på noe varm i nakken, gjøre noen små tøyeøvelser og ikke være redd for å bevege på nakken. Jo mindre man beveger nakken jo mer stivner man til. På lang sikt kan man ta flere pauser i hverdagen i form av å variere arbeidsstillinger og sittestillinger, samt kanskje komme i gang med noe lett styrketrening for å styrke muskulaturen i rygg og nakke. Våre naprapter i Stavanger og Klepp hjelper deg gjerne med dine nakkeplager og kan tipse deg om gode råd for dine nakkesmerter.

Du kan også være interessert i:

L

Nakkehodepine

Les mer om hodepine som kommer fra nakken. Symptomer på nakkehodepine og hva den kan komme av.

L

Spenningshodepine

Les mer om spenningshodepine, hva spenningshodepine er, symptomer på denne typen hodepine og hva det kan kommer av.

L

Smerte

Les mer om smerte. Hva smerte er, hvorfor vi får vondt og hvordan vi kan bryte smertesirkelen.

Pin It on Pinterest