fbpx

Smerter i ribbena -ribben­slåsning

Smerter i ribbena eller en såkalt ribbenslåsning kan komme svært akutt eller smygende.

Smerter i ribbena -ribbenslåsning

Smerter i ribbena eller ribbenslåsning kan komme svært akutt eller smygende. Mange får smerter ved innpust eller smerter ved utpust.

I de fleste tilfeller kommer denne tilstanden etter flere krevende treningsøkter der man har pustet med en høyere frekvens enn normalt.

L

Hva kjennetegner smerter eller låsning i ribbebeinene?

Mange som får smerter i ribbena eller såkalt ribbenslåsning får en intens smerte i bryst –og ryggregionen. Noen opplever en smerte som går som en pinne rett gjennom brystet på fram og baksiden, mens andre igjen bare har strålesmerter langs ribbensbuen. De aller fleste med smerter i ribbena har en ribbenslåsning, og sliter med å få trukket pusten dypt inn uten at det smerter/stikker i brystet. Andre kan kjenne en smerte i brystet ved utpust.

Smerter i ribbena og en ribbenslåsning kan gi sterke brystsmerter, og mange velger å oppsøke lege da de opplever brystsmertene og pustesmerten som skremmende. Mistenker man hjerteinfarkt eller hjerteproblematikk skal man selvfølgelig oppsøke lege. Er det derimot et mindre ubehag og smerte kan en time til naprapat være bra. Naprapaten vil undersøke, og også sende deg videre om naprapaten mistenker noe annet enn en ribbenslåsning ut i fra din sykdomshistorie og undersøkelsene.

L

Naprapatbehandling og smerter i ribbena /ribbenslåsning

Når man søker naprapaten for smerter i ribbena, brystet eller smerter ved innpust vil naprapaten alltid gjøre en grundig undersøkelse. Vi sender deg direkte videre om vi mistenker at det er noe med hjertet. I de fleste tilfeller er det snakk om en låsning i noen av ribbena som skaper smerter i bryst og pustesmerter. Ved ledd og muskelbehandling i området rundt brystkurven, bryst og skulderregionen og nakke/halsregionen kan muskelspenninger slippe taket slik at pustesmertene og smertene i brystet letter. 

L

Hva kan jeg gjøre for å få bort pustesmertene?

Jo raskere man får løst opp i låsningen i ribbeinene jo mindre muskulatur spenner seg i området og jo raskere går ofte denne ubehagelig tilstanden over. Noen klarer å løse opp dette selv ved å være fysisk aktiv eller utføre noen tøye og bevegelsesøvelser, andre må søke manuell behandling for å redusere eller bli kvitt plagene.  Jo raskere man slipper opp i spente muskler og ledd jo  raskere vil muskelspenningene og ubehaget reduseres. Venter man lenge med å behandle en slik låsning, kan det komme sekundære muskelplager med tiden og mange lærer seg et pustemønster der man unngår dype inn-og utpust. Hos andre vil denne tilstanden bare gå over av seg selv, men andre derimot har behov for manuell behandling. 

Pin It on Pinterest