fbpx

Stråle­smerter i armen

Strålesmerter ut i skulder, i overarm, ned mot albue og kanskje til og med ned til fingerspissene er ikke uvanlig.
Strålesmerter i armen

Strålesmerter ut i skulder, i overarm, ned mot albue og kanskje til og med ned til fingerspissene kan årsakes av mye forskjellig.

I de fleste tilfeller er det muskelspenninger og stramme muskler i skulder, hals, nakke, bryst og øvre del av ryggen som gir oss denne følelsen. Likevel skal man ta slike smerter særdeles alvorlig, da også bakomliggende sykdommer kan skape slike strålesmerter.

L

Strålninger, murringer eller nummenhet i armen

Det er mange strukturer som gjør at man kan oppleve en form for prikking, nummehet, ubehag, murring eller en form for stråling ut i armene. Trykk på nervestrukturer eller blodkar kan være en årsak. Spent muskulatur i nakke, hals, skulder, bryst, øvre deler av ryggen og i armene kan være en annen årsak.

L

Finn årsaken bak dine strålesmerter ut i armen

I de aller fleste tilfeller er det en muskelubalanse som forårsaker denne problematikken slik at strålesmertene du kjenner er spente muskler (triggerpunkter) som stråler ned. Strålesmerter i armen kan også komme av en skivebukning i nakke, en nakkeprolaps, slimposebetennelse i skulderen eller en inneklemmingsproblematikk i skulderen. Det er lurt å oppsøke en terapeut for eksempel en naprapat for å finne ut hva årsaken bak ditt ubehag i armene er. Da det er lettere å få bukt med plagene når man finner årsaken bak dem. 

OBS! Har du akutte eller tiltagende smerter ned mot armen, spesielt venstre side og kjenner deg uvel og har pusteproblemer. Ring 113 eller oppsøk legevakten, det kan være snakk om hjerteproblematikk.

Du kan også være interessert i:

L

Inneklemmingssyndrom i skulderen

Les mer om inneklemmingssyndrom i skulderen her. Det kan også gi opphav til strålesmerter ut i armene.

L

Prolaps i nakke

Les mer om nakkeprolaps her. En prolaps i nakken kan også gi strålesmerter ut i armen.

L

Senebetennelse i skulder

Les mer om senebetennelse i skulder. Det er sjeldent snakk om en betennelse, men mange kan ha sterke smerter og smerter ut i armen også.

Pin It on Pinterest