fbpx

Smerte mellom skulder­bladene

Smerte mellom skulderbladene eller følelsen av at det er noe inn under skulderbladet er et kjent fenomen.
Smerte mellom skulderbladene

Smerte mellom skulderbladene eller følelsen av at det er noe inn under skulderbladet er et kjent fenomen.

Dette ses spesielt blant kontorarbeidere. Smerten oppleves ofte som verkende knuter som kan spre seg opp til nakke eller ut mot skulder. Mange opplever også nummenhet eller prikkende verk ut mot arm, albue og hånd.

L

Hva kjennetegner smerte mellom skulderbladene?

Smerter mellom og rundt skulderbladene henger ofte tett sammen med nedsatt bevegelse i nakke, rygg og skulderparti, noe som gir en dårlig funksjon i området. Det man ofte kjenner er en verkende smerte som ofte sprer seg fra skulderbladene og opp til nakke og hodet. Mange opplever at smerten kan føles bak skulderbladet og også bre seg ut til skuldre og armer eller frem til brystet. Å beskrive ubehaget som en pinne som går rett gjennom brystet er ikke uvanlig. Enkelte opplever hodepine om ubehaget blir for intenst. For mange er plagene verst ved hvile eller nattestid, og disse sliter også ofte med nummenhet og prikkinger ut mot armer og fingre.

L

Smerter rundt skulderbald er ofte årsaket av muskelspenninger i området

Plagene mellom skulderbladet er ofte årsaket av en muskulær ubalanse i nakke,rygg og skulder. Smertene er i de fleste tilfeller en muskulær ubalanse mellom fram og bakside etter en lengre periode med langvarig og ensidig arbeid eller sittestillinger. Ofte er det kontorarbeidere eller selgere som sitter mye i bil som sliter med denne plagen.

Mange som sitter mye og lenge sammenhengende kjenner seg ofte igjen i at de ofte faller i en dårlig sitteposisjon der skuldre og hodet ”faller” fram. Jo lengre fram skuldre og nakke havner, jo mer må muskulaturen bak på ryggen og mellom skulderbladene jobbe for å holde hodet og skuldre tilbake. Over tid vil de små musklene mellom skulderbladet bli veldig sliten, og man kjenner seg etterhvert både stiv og øm. Er man i tillegg svak i disse musklene, vil man kunne få ubehag i området tidligere, oftere og smertene kan være mer vedvarende.

L

Naprapatbehandling for smerter rundt skulderbladet

Som ved all naprapatbehandling prøver naprapaten å finne årsaken bak smerten eller plagene. Dette gjelder også smerter rundt og mellom skulderbladene. Ofte er det snakk om en muskulær ubalanse, så her vil smertehistorien og undersøkelse bli viktig. Deretter vil naprapaten jobbe med å løse opp i muskelspenninger og gi deg spesifikke tips og råd for å bli hjulpet med plagene rundt skulderbladene. 

L

Hva kan jeg gjøre selv for smerter rundt skulderblad?

Bevegelse og pauser i hverdagen er noe som går igjen for de fleste muskel og leddplager, også når det gjelder plager rundt skulderblad. Styrketrening av rygg og nakke vil også være en god ting. Ønsker du gode tips og øvelser kan du følge Optimal Bevegelse Naprapati på Instagram eller Facebook. Våre naprapater Stavanger og Klepp legger ut gode tips og øvelser for hele kroppen. 

Du kan også være interessert i:

L

Smerter i ribbena- Ribbenslåsning

Her kan du lese om smerter i ribbena- ribbenslåsning. Dette kan også gi smerter mellom skulderblad.

L

Akutt lumbago- Kink i ryggen

Noen ganger kan en kink i brystryggen gi opphav til smerter mellom skulderbladene. Les mer om kink i ryggen her.

L

Triggerpunker

Les mer om vår behandlingsteknikk triggerpunktsbehandling, muskelpressur her. Ofte kan smerter mellom skulderbladene være triggerpunkter i musklene i området rundt skulderbladene.

Pin It on Pinterest