fbpx

Slimpose­betennelse i kneet (bursitt)

Slimposebetennelse i kneet er ikke uvanlig. Og du har flere slimposer i kneet enn du tror.

Slimposebetennelse i kneet

Slimposebetennelse – bursitt i kneet er ikke uvanlig.

Slimposene i kneet kan bli betente ved overbelastning av omkringliggende senestrukturer, men også ved gjentatte fall mot kneet. Rundt kneet er det flere slimposer, men det er oftest slimposen  fram på kneskjellet som blir betent.

L

Hva kjennetegner slimposebetennelse i kneet?

Slimposen på kneskjellet er den som oftest blir betent. Dette skyldes ofte fall mot kneskålen for eksempel i håndball. En betent slimpose i kneet gir ofte smerter ved bøy og strekk av kneet. Å gå opp og ned trapper, ned i huksittende kan også være svært ubehagelig. Slimposebetennelse i kneet kan oppleves ulikt. I de fleste tilfeller gir slimposebetennelse hevelse og et økt varmeutslag i området rundt kneet. En mindre irritert slimpose i kneet trenger ikke gi tydelig hevelse eller tegn til betennelse, men kan kun være smertefull ved fysisk aktivitet.

L

Hvorfor får man slimposebetennelse i kneet?

I de fleste tilfellene av slimposebetennelser i kneet foreligger det en mekanisk irritasjon. Med mekanisk irritasjon menes at en muskel eller sene hyppig glir frem og tilbake over slimposen. Dette er et vanlig problem om det forekommer dårlig stabilitet i ankel, kne, bekken eller hofteområdet. Overbelastning, intense perioder med mye gange eller løp kan spesielt utløse disse plagene ved at enkelte muskler blir stramme og det mekaniske trykket mot slimposen i kneet øker. Slimposen på utsiden av lårbenet og på kneskjellet ligger overflatisk til, og slimposebetennelsen kan da fort utløses av et fall på kneet eller om man sitter på kneet i en lang periode.

L

Naprapatbehandling og slimposebetennelse

I de aller fleste tilfellene av slimposebetennelse i kneet vil det være hensiktsmessig å undersøke hvorfor den er oppstått. Har den kommet over tid er det trolig overbelastningsrelatert og man bør finne årsaken til hvorfor dette området er overbelastet slik at ikke slimposen irriteres gang på gang og den irriterte eller betente slimposen smerter over lang tid. På naprapatbehandlingen vil vi gjøre undersøkelser, løsne på muskelspenninger slik at vi avlaster området rundt slimposen. Du vil også få gode råd og veiledning på øvelser du selv kan gjøre for å forhindre irritasjon på slimposen i kneet. Ved et fall på kneet fungerer det ofte bra med en runde med betennelsesdempende. 

L

Hva kan jeg gjøre selv for slimposebetennelsen i kneet?

Har du falt på kneet og fått smerten i slimposen kan en betennelsesdempende kur og litt hvile være nok til å bli helt bra. Har smertene derimot kommet smygende over tid er det lurt å få undersøkt kneet og få gode råd og tips av naprapaten slik at du styrker opp muskulaturen rundt kne og hofte for å unngå å få smertene i kneet tilbake igjen. Våre naprapater i Trondheim og Stavanger har gode kunnskaper om slimposebetennelser i kneet. Følger du Optimal Bevegelse Naprapati på Instagram eller våre Facebooksider vil du også finne gode øvelser for kneplager. 

Du kan også være interessert i:

L

Muskelplager og muskelsmerter

Les mer om ulike muskelsmerter og muskelplager her.

L

Senebetennelse

Les mer om senebetennelse/senelidelser her.

L

Fremre knesmerter - PFS

Les mer om fremre knesmerter her, patella femorale smerter også kjent som PFS eller PFSS.

Pin It on Pinterest