fbpx

Migrene

Migrene kommer fra det greske ordet hemicrania som betyr halve hodet.
Migrene

Migrene kommer fra det greske ordet hemicrania som betyr halve hodet.

Og det er nettopp dette som er hovedsymptomet på migrene. Migrenehodepinen er ensidig, men kan bytte på å være på høyre eller venstre side.

L

Typisk for migrene

Den ensidige hodepinen kommer ofte i anfall som vanligvis varer mellom 4 og 72 timer. Hvilken side hodepinen sitter på kan variere. Det er også vanlig at hodepinen skifter side under samme anfall. Enkelte kan også oppleve at den ensidige hodepinen brer seg mer og mer utover hele hodet under anfallet. Smerten ved migrene er som regel pulserende eller bankende, og den kan forverres ved fysisk aktivitet.

Årsaken til migreneanfallene er ikke helt kjent, men forskerne mener migrenen kan være forårsaket av sammendragninger og utvidelser av blodårene i hjernen.

L

Vanlig med flere symptomer ved migrene

Det er vanlig å bli både kvalm, lyd- og lyssky ved migreneanfall. Noen får også feber og oppkast. Behandling mot selve migreneanfallene er medikamenter. Spent muskulatur, stress, trøtthet, uregelmessig søvn, og dårlig arbeidsstilling kan være faktorer som provoserer fram migreneanfallene i tillegg til ”triggere” som ost, sjokolade og rødvin.

Et annet symptom med migrene er migrene med aura. Auraanfallene kommer ofte før selve migrenehodepinen slår inn. Det vanligste ved aura er å få synsforstyrrelser.

L

Naprapatbehandling og migrene

Behandlingen for migrene er ofte sammensatt. Selve migrenen kan ikke en naprapat kurere. I mange tilfeller har migrene derimot mange følgeplager som spent og øm muskulatur, spenningshodepine og stiv rygg og nakke. Dette er symptomer naprapatene våre på Klepp og Stavanger jobber med. Mange pasienter med migrene kan oppleve at en naprapatbehandling kan være med å minske migrene symptomene og også redusere hyppigheten på migreneanfall.

Du kan også være interessert i:

L

Nakkehodepine

Les mer om hodepine som kommer fra nakken. Symptomer på nakkehodepine og hva den kan komme av.

L

Spenningshodepine

Les mer om spenningshodepine, hva spenningshodepine er, symptomer på denne typen hodepine og hva det kan kommer av.

L

Svimmelhet

Les mer om svimmhelhet, ulike former for svimmelhet og krystallsyken.

Pin It on Pinterest