fbpx

Kjeve­smerter

Smerter i kjeven kan komme av flere ulike faktorer.
Kjevesmerter

Hvorfor har jeg kjevesmerter?

Smerter i kjeven kan komme av flere ulike faktorer. Kjeveproblematikken viser seg ofte som vanskeligheter med å gape, trøtthetsfølelse, lokal verk og ømhet, verk i øvre delen av nakken og spenningshodepine. De vanligste årsakene er tiltagende smerter relatert til spenningshodepine, gnissing av tenner, stress og bekymringer, men man kan også ha mekanisk feil i bittet.

L

Typiske kjevesmerter

Fellesnevneren for spenningshodepine, nakkehodepine, gnissing av tenner og stress er at de alle kan lede til spente, ømme muskler som kan forårsake nakkeverk, øreverk, hodepine og øresus (tinnitus). Som regel våkner man med ømme kjever, har vondt når man spiser eller opplever kneppinger i selve kjeveleddet når man gaper. Noen opplever også svimmelhet, “dotter i ørene” eller svelgeproblemer når kjeven er påvirket. Falsk øreverk, falsk tannverk og falsk bihulebetennelse er det også noen som opplever som følge av problemer rundt kjeven.

Ved symptomer fra øre, tenner og/eller bihuler er det ofte også aktuelt med undersøkelse hos lege/tannlege for å utelukke primære årsaker herfra. I etterkant av av videre undersøkelse kan behandling hos naprapat være av verdi, da sekundære problemer i kjeve og nakkemuskulatur fremdeles kan forårsake kjevesmerter. 

L

Kan naprapaten hjelpe meg med mine kjevesmerter?

Siden årsaken til kjevesmerter kan være så mangt er det viktig at man sammen finner årsaken bak kjevesmerten. Mange opplever naprapatens ledd- og muskelbehandling i nakke, rygg og kjeveområde som avslappende, og kan oppleve reduserte spenninger som kan gi økt bevegelighet og mindre smerter i kjeveområdet. Særlig behandling av ledd i nakken, kjeve -og nakkemuskulatur oppleves som befriende for de som har vanskeligheter med å gape. Alle våre naprapater på Klepp og Stavanger jobber med kjeveplager og gapeutfordringer. 

L

Hva kan jeg gjøre selv?

Er du en av de som plages med spenninger i kjeven og de plagene det kan føre med seg kan noen gode råd være å tygge mindre tyggis hvis du gjør dette. En annen fin regel er å unngå tannkontakt når du ikke spiser.  Finn ut om du biter tenner eller presser tungen i gangen? Gjør du dette når du er stresset? Biter du tenner på natten kan en biteskinne hjelpe deg.

Du kan også være interessert i:

L

Nakkehodepine

Les mer om hodepine som kommer fra nakken. Symptomer på nakkehodepine og hva den kan komme av.

L

Spenningshodepine

Les mer om spenningshodepine, hva spenningshodepine er, symptomer på denne typen hodepine og hva det kan kommer av.

L

Tinnitus - Øresus

Les mer om tinnitus/øresus. Hva det er og hva det kan komme av.

Pin It on Pinterest