fbpx

Snapping hip

Snapping hip er en tilstand med irriterende klikkelyder fra hoften ved ulike bevegelser.
Snapping hip

Snapping hip er en tilstand med irriterende klikkelyder fra hoften ved ulike bevegelser.

Ofte er lydene høye. Tilstanden er ufarlig, men mange opplever lydene som ubehagelige. I tillegg til klikkelydene fra hoften er det mange som føler muskulaturen er stram og kanskje litt vond.

L

Hvorfor klikker det i hoften?

Snapping hip er en betegnelse på smerter i hofte/lyske regionen i samband med at et ”klikk” som høres ved ulike bevegelser og posisjoner av hoften. Den hørbare klikkingen er ufarlig, men oppleves ofte som svært irriterende for de som lider av dette.
L

Hva er det som lager klikkelyden i hoften?

Snapping hip kan forekomme på to ulike måter. Det kan være bakre kanten av bindevevsdraget, tractus iliotibialis, som glir over utskuddet på toppen av lårbenets utside (trochanter major), eller iliopssoassenen som glir over utskuddet litt lengre ned på lårbenets innside (trochanter minor). Når disse strukturene glir over benkanten vil en ”klikklyd” dannes og høres fra hoften.

L

Naprapatbehandling og snapping hip?

En god undersøkelse for å finne ut hva som lager klikkelyden i hoften, samt hvorfor muskulaturen er så stram i dette området blir vesentlig for å få bort klikkelyden. Naprapatbehandling med fokus på å slippe opp i ledd- og muskelspenninger i hofte,rygg og bekkenregionen vil være sentralt. Noen spesifikke øvelser får du nok også med deg hjem fra våre naprapater i Trondheim eller Stavanger. 

L

Hva kan jeg gjøre selv ved klikkelyd i hoften?

I de aller fleste tilfeller vil tøyeøvelser og riktig styrketrening redusere smerten og klikkelyden som kommer ved aktivitet og bevegelse av hoften. Et mer riktig bevegelsesmønster vil gjøre at lydene forsvinner. Følger du Optimal Bevegelse Naprapati på Facebook eller Instagram vil du få våre naprapaters beste tips, råd og øvelser for kroppen. Det ligger blant annet noen gode videoer med tøyeøvelser for hofteregionen som kan brukes for snapping hip. 

Du kan også være interessert i:

L

Smerte utside hofte

Les om hva som kan forårsake smerter på utsiden av hoften, og hva du kan gjøre for å bedre dette.

L

Muskelskader og strekk

Mer om generelle muskelplager, muskelstrekk, ømme muskler, stramme muskler og lignende.

L

Plager under og etter graviditet

Les hva du kan gjøre for å holde deg så sterk og plagefri som mulig under og etter en graviditet. Om delte magemuskler og en kropp som har endret seg etter fødsel.

Pin It on Pinterest