fbpx

Muskeltøy

Muskeltøy kan få muskelen til å slappe mer av
Muskeltøy

Naprapaten bruker ulike muskeltøyingsmetoder.

Målet er å normalisere muskellengden og dermed fjerne spenninger samt den smerten som finnes i og omkring muskelen. Ved å benytte seg av muskeltøy i behandlingen kan man skape en bedre balanse mellom høyre og venstre kroppshalvdel, samt fram og baksiden av kroppen. En kropp i ubalanse er en svakere kropp med økt sjanse for å utvikle triggerpunkter, overbelastninger og smerteproblematikk.

L

Naprapaten har flere ulike måter å tøye musklene på

Naprapatens spesifikke kunnskaper i både anatomi og fysiologi gjør at naprapaten kan tilpasse muskeltøybehandlingen etter hva pasienten er i størst behov av. Sliter du med å kjenne at det tøyer, kan du spørre naprapaten om råd. Det er ofte små justeringer som skal til for at tøyningen blir mer effektiv og gir en annen tøyeopplevelse.

L

Målet og virkningen av muskeltøy

Målet med muskeltøy er å øke eller beholde bevegeligheten, minske muskelspenninger samt å øke blodsirkulasjonen. Det kan oppleves som smertelindrende, kan gi styrkeøkning og kan være skadeforebyggende ved visse plager. Mange pasienter får muskeltøyninger som hjemmeøvelser både for å rehabilitere og å forebygge et problem.
L

Spesifikke tøyeøvelser

Våre naprapater i Klepp og Stavanger vil vanligvis gi deg alt fra en til flere tøyeøvelser i hjemmeøvelser. Våre naprapter har alle egne tøyefavoritter og mange ulike tøyninger. Har du behov for noen ekstra tips om gode tøyeøvelser er det bare å spørre oss. Du kan også se våre videotips eller følge oss på Facebook eller Instagram. Der legger vi ut mange gode øvelser, og ofte mange gode tøyeøvelser.

Behandlingsteknikker

L

Massasje

L

Muskeltøy

L

Mobilisering

L

Manipulasjon

L

Nervemobilisering

L

Triggerpunktsbehandling

L

Dry Needling

L

Holdningstrening og hjemmeøvelser

Pin It on Pinterest