fbpx

Manipulasjon

Manipulasjon kan øke bevegelsesutslaget
Manipulasjon

Manipulasjon er en behandlingsteknikk der man benytter seg av ulike behandlingsgrep for å normalisere bevegeligheten og funksjonen i ulike ledd.

Naprapaten bruker spesifikke grep som utføres med lite kraft og høy hastighet.

L

Hvordan utføres manipulasjon?

For å være mest mulig spesifikk mot det området vi ønsker å påvirke, blokkerer naprapaten ikke-ønskede bevegelser i og rundt leddet når bevegelsen innstilles med naprapatens hender. På den måten unngår vi store bevegelsesutslag og kan oppnå en spesifikk bevegelse i det området vi ønsker. Naprapatens håndbevegelser avsluttes med en liten impuls som blir selve manipulasjonen. Ett ”knepp” kan høres når impulsen utføres. Teorien bak hva det er som knepper er vakumet mellom leddoverflatene som brytes opp. Om pasienten ikke ønsker å bli manipulert, eller som ikke kan manipuleres på grunn av ulike årsaker, anvender vi oss av andre behandlingsteknikker.
L

Målet med manipulasjonen

Hensikten med manipulasjon er å normalisere funksjonen i nakke/rygg, bekken eller ekstremitetsledd hos en pasient for å kunne oppnå en normalisering i leddet og i omkringliggende bindevev, muskulatur og nerver.
L

Jeg liker ikke å bli "knekt" / manipulert

Det er mange som ikke liker å bli “knekt” eller manipulert som vi sier på fagspråk. Hvis du er en av de som ikke klarer å slappe av eller ikke ønsker at vi skal utføre manipulasjon på deg så gjør vi ikke det. Våre naprapater i Klepp og Stavanger tar alltid hensyn til pasientene våre sine ønsker hvis det er noen behandlingsformer de liker bedre enn andre eller noen de ikke ønsker. Vi har mange ulike behandlingsteknikker vi kan bruke for å oppnå ønsket behandlingseffekt. 

Behandlingsteknikker

L

Massasje

L

Muskeltøy

L

Mobilisering

L

Manipulasjon

L

Nervemobilisering

L

Triggerpunktsbehandling

L

Dry Needling

L

Holdningstrening og hjemmeøvelser

Pin It on Pinterest