fbpx

Dry Needling

Smertebehandling med nåler

Dry Needling

Hvordan utføres Dry Needling?

Dry Needling eller smertebehandling med nåler som det også kalles utføres med engangs akupunkturnåler. Naprapaten leter seg fram til stramme og ømme muskler som kan være årsaken til smertene. I triggerpunktet eller de spente båndene i muskelen settes nålene slik at muskelfibrene blir påvirket og ”slipper taket”. Dette kan gi en smertelindrende effekt.

L

Det rykker i muskelen under nålbehandlingen.

Under behandlingen kan pasienten oppleve rykninger i muskelen. Denne type rykning er omtalt som LTR (local twitch response). Dette er en refleks som får muskelen til å trekke seg sammen. En slik utløsning av refleks antas å kunne bedre effekten av behandlingen gjennom frisetting av kroppen egne smertestillende stoffer.
L

Nålbehandling og triggerpunkter

Dry Needling og intramuskulær stimulering (IMS) er ikke det samme som akupunktur. Dry Needling er en behandlingsteknikk som er mye brukt for behandling av muskelsmerter og såkalte triggerpunkter. Det eneste som er likt akupunktur er nålene vi bruker under behandlingen.
L

Hvorfor kan jeg bli stiv i muskulaturen etter nålbehandling?

Etter nålbehandling kan man forvente seg å bli litt stiv og støl i muskelen som er behandlet. Stivheten ligner på den samme stivheten man kan oppleve etter trening, treningsstivhet. På samme måte som ved styrketrening vil muskelfibrene få små mikroskaders og brytes ned før de igjen bygges opp og blir sterkere. Slik er det også ved nålbehandling. Stivheten forsvinner ofte etter en dag eller to og er ikke farlig.

L

Målet med nålbehandlingen

Målet med nålbehandling, Dry Needling, er å løsne de stramme muskelfibrene/ triggerpunktene i musklene som kan være årsaken til nedsatt funksjon i form av muskelsvakhet, stramme muskler, redusert bevegelse og bevegelighet i kroppen eller smerte.

L

Naprapat og nålbehandling

Alle våre naprapater i Klepp og Stavanger har ekstrautdannelse i smertebehandling med nåler, Dry Needling. Vi benytter oss av nålbehandling i våre behandlinger der vi føler det er nødvendig og kun ved pasientens samtykke. Liker du ikke nålbehandling, så har vi mange gode behandlingsteknikker som fungerer som like gode alternativer

L

Sterile nåler

Under våre nålbehandlinger benytter vi oss kun av Hegu sine sterile akupunkturnåler. Vi benytter oss av Dry Needling teknikker der vi jobber aktivit med nålene, men også teknikker der vi lar nålene stå i ro i et område mens vi arbeider med andre muskler.

Behandlingsteknikker

L

Massasje

L

Muskeltøy

L

Mobilisering

L

Manipulasjon

L

Nervemobilisering

L

Triggerpunktsbehandling

L

Dry Needling

L

Holdningstrening og hjemmeøvelser

Pin It on Pinterest