fbpx

Mobilisering

Mobilisering kan gjenskape bevegelsene i leddet
Mobilisering

Mobilisering er en spesifikk og leddnære tøyning for å normalisere bevegeligheten mellom to leddflater.

Ved mobilisering benyttes liten kraft og et langsomt motarbeid utføres fra pasientens side. Effekten av motarbeidet er senespolenes hemmende effekt på muskeltonusen. Dette drar man nytte av ved den påfølgende avslappingen da den ønskelige bevegeligheten passivt tas ut. Mobilisering er et godt alternativ til manipulasjon ved nedsatt bevegelighet i nakke, rygg, bekken eller ekstremitetsledd.

L

Mobilisering brukes i ulike sammenhenger

Våre naprapater bruker ofte mobilisering om manipulasjon av ulike grunner ikke kan utføres, eller om pasienten ikke ønsker manipulasjon. Mobilisering er fint å bruke etter kirurgiske inngrep eller etter gipsbehandling. Mobilisering kan oppleves som en god behandlingsteknikk etter langvarig inaktivitet grunnet en skade eller ved artroser for å forsøke og beholde den eksisterende bevegeligheten. Mobilisering kan også være et bra hjelpemiddel ved sykdommer med økende forløp som for eksempel MB Bechterew, Schauermanns og Frozen Shoulder. Mange kan oppleve mobiliseringen som smertestillende da man minsker belastningen på smertefulle strukturer.

L

Målet med mobiliseringen

Målet med mobiliseringsteknikker er som manipulasjonsteknikken, å normalisere funksjonen i nakke/rygg, bekken eller ekstremitetsledd. Dette gjøres for å oppnå en normalisering i leddet samt omkringliggende bindevev, muskulatur og nerver hos pasienten.

Behandlingsteknikker

L

Massasje

L

Muskeltøy

L

Mobilisering

L

Manipulasjon

L

Nervemobilisering

L

Triggerpunktsbehandling

L

Dry Needling

L

Holdningstrening og hjemmeøvelser

Pin It on Pinterest